Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Webinars  |  DNA van ontwikkeling   |   30 min.

Fase 1: Van onrust naar ontwikkeling  - 2 april
Fase 2: Afwachten en bibberen? – 9 april
Fase 3: Help, dit wil ik niet! – 16 april
Fase 4: Blijf jij doen wat je altijd doet?
23 april


Webinarreeks DNA van ontwikkeling
De gevolgen van het coronavirus brengen ons allemaal in beweging, of we nu willen of niet. In deze webinarreeks laat ik je zien welke fasen we op dit moment doorlopen in het DNA van ontwikkeling en hoe we daarmee om kunnen gaan.
 
Webinar Fase 1: Onrust | donderdag 2 april 13:30 uur
Tijdens dit webinar neem ik je mee in de eerste fase van het DNA van Ontwikkeling: Onrust. Ik ben ervan overtuigd dat deze fase de basis vormt van een ontwikkeling. Geef je onvoldoende aandacht aan deze fase dan is de kans groot dat het onrustig blijft. Met behulp van praktische voorbeelden en inzichten starten we deze reis ‘van een van buiten komende verandering naar een interne ontwikkeling’.

Klik hier om dit webinar terug te kijken. 
 
Webinar Fase 2: Oproep | donderdag 9 april 13:30 uur
Fase 2 in het DNA van ontwikkeling kenmerkt zich door de oproep om, ook in deze situatie, in beweging te komen. Zo’n oproep kent verschillende vormen: een gebeurtenis in je directe omgeving, een telefoongesprek of misschien wel een nieuwsbericht. De manier waarop de oproep is vormgegeven en of deze al dan niet aansluit bij datgene wat jij belangrijk vindt, is cruciaal voor de actie die erop volgt. Zonder oproep: geen actie.
Tijdens dit webinar staan we stil bij de oproep die de huidige situatie aan jou specifiek doet. 

Klik hier om dit webinar terug te kijken. 
 
Webinar Fase 3: Weerstand | donderdag 16 april 13:30 uur
Moeite hebben met het doorvoeren van de consequenties van de oproep, dat is de basis voor weerstand. Bij Mensium zien we deze fase als een nuttige fase die bijdraagt aan omzetten van een verandering naar een ontwikkeling. Weerstand hoeft niet altijd doorbroken te worden. Veel weerstand is terecht, we houden daarmee het goede vast wat we hebben opgebouwd. “Wat is voor jou zo belangrijk wat nu onder druk staat?”

Klik hier om dit webinar terug te kijken. 
 
Webinar Fase 4: Oriëntatie | donderdag 23 april 13:30 uur
Deze fase kenmerkt zich naar nieuwe mogelijkheden om jouw koers te bewandelen. In jouw functie, met jouw team of als organisatie in zijn geheel. Waar we enerzijds een neiging kunnen hebben om het maken van nieuwe keuzes uit de weg te gaan of uit te stellen, kunnen we juist in deze fase nieuwe en duurzame mogelijkheden ontdekken. Een comfortzone is een gebied wat je al kent, daarbuiten ligt het potentieel om te ontwikkelen.
 
Reis je mee? 

DNA VAN ONTWIKKELING
Het DNA van ontwikkeling is het model waarop wij vanuit Mensium altijd terugvallen als het gaat om ontwikkeltrajecten. In mijn boek DNA van ontwikkeling; de reisgids voor organisatieontwikkeling neem ik de lezer mee door dit 12 stappenmodel van fases die je tegenkomt als jouw omgeving, zoals jouw organisatie, in beweging is. Ben jij klaar om op reis te gaan? Bestel mijn boek dan hier

Presentatie door
Marc Oonk
directeur Mensium
​& schrijver boek DNA van Ontwikkeling


www.mensium.nl 

Deel dit webinar